De Praktijk is open !! Gelieve te bellen voor een afspraak

Stay safe …. Stay positive

Nieuwe update 26/04/2020

Belangrijke mededeling :
Vanaf maandag 4 mei kunnen we weer starten met ook niet-dringende gevallen te behandelen. Dat wil zeggen dat oa vaccinaties en sterilisaties weer kunnen MAAR nog steeds onder voorwaarden. Wat houdt dit in voor mijn praktijk?
– ik werk enkel nog op AFSPRAAK zodat ik kan zorgen voor fysieke afstand tussen de klanten onderling.
– er mag maar 1 persoon meekomen met het dier.
– Ik zorg voor ontsmetting van de deuren en oppervlakken, ik draag een mondmasker om jullie te beschermen. Ik verwacht van jullie ook dat jullie binnenkomen met een mondmasker omdat we de veilige afstand van 1.5 meter in sommige gevallen totaal niet kunnen waarmaken.
-hou jullie strikt aan het afgesproken uur. Niet te vroeg komen en ook niet te laat. De bedoeling van de afspraken is om mijn wachtzaal leeg te houden en contact tussen jullie onderling te vermijden.
Vanaf maandag 27 april kan gebeld worden om afspraken te maken voor de week erna.

Update : 21/04/2020

1.SARS-CoV-2 bij katten?

Sinds de uitbraak van de SARS-CoV-2 bij de mens heerst er ongerustheid dat kleine huisdieren eveneens geïnfecteerd kunnen worden. Enkele veldbeschrijvingen van verdachte gevallen zijn jullie zeker niet ontgaan. Een recent artikel van de Harbin University toonde aan dat katten inderdaad gevoelig zijn voor SARS-CoV-2. We moeten de resultaten wel met enige voorzichtigheid interpreteren. Er is vooralsnog geen duidelijk bewijs dat SARS-CoV-2 efficiënt zou kunnen spreiden bij kleine huisdieren onder natuurlijke omstandigheden.

2.Hoe omgaan met je huisdier als je zelf besmet bent met Covid-19?

Tot op heden (09/04/’20) hebben wereldwijd 4 huisdieren positief getest op het COVID-19 virus (2 honden en 2 katten). In de 4 gevallen was het steeds de eigenaar die het virus heeft doorgegeven aan het huisdier. Er zijn momenteel geen aanwijzingen dat huisdieren een rol spelen in de besmetting van mensen!

Algemene voorzorgsmaatregelen

  • Huisdieren van positief geteste mensen blijven bij hun eigenaar; er is in België geen quarantainecentrum voorzien.
  • Besmette personen moeten de hygiënische voorschriften naleven (handen wassen enontsmetten, masker dragen) om te voorkomen dat het virus wordt overgedragen op anderemensen en/of op huisdieren.
  • Verlucht regelmatig je huis en reinig de vloeren met een detergent.
  • Vermijd contact met de leiband en halsband van je hond (laat deze aan de ingang liggen)
  • Laat je huisdier verzorgen door een niet-besmet persoon uit je buurt, die de volgendemaatregelen in acht neemt:

o Voorzie aparte (beschermende) kleding om tijdens de verzorging van de dieren te dragen. Kleed je om bij het betreden en verlaten van de ruimte en vermijd daarbij elk contact tussen de kledij die binnen de ruimte gedragen wordt en de kledij die buiten de ruimte gedragen wordt.

o Zorg ervoor dat de hond nog steeds uitgelaten wordt en dat hij tijdens de wandeling voldoende afstand houdt van andere dieren, vermijd contact met andere dieren. Ruim zijn uitwerpselen op.

o Reinig de zoolkussens voor en na de wandeling.

o Reinig en ontsmet je handen na elk bezoek.
• Dezelfde maatregelen gelden als de eigenaar in het ziekenhuis wordt opgenomen.

Prof. Etienne THIRY, Faculteit Diergeneeskunde, Universiteit Luik

Voor meer informatie en een actuele stand van zaken, surf naar:

http://www.afsca.be/consumenten/dagelijksleven/andere/coronavirus/#huisdieren

3.Hoe omgaan met je huisdier als je niet besmet bent met Covid-19?

Tot op heden (09/04/’20) hebben wereldwijd 4 huisdieren positief getest op het COVID-19 virus (2 honden en 2 katten). In de 4 gevallen was het steeds de eigenaar die het virus heeft doorgegeven aan het huisdier. Er zijn momenteel geen aanwijzingen dat huisdieren een rol spelen in de besmetting van mensen!

Algemene voorzorgsmaatregelen voor niet-besmette eigenaars

Bedoeld als extra voorzorgsmaatregelen, zelfs al is er geen bewijs dat het virus kan worden overdragen van dier op mens:

  • Vermijd nauwe contacten met uw huisdier, vooral ter hoogte van het aangezicht.
  • Was uw handen met zeep na elk contact met het dier en zeker als u in contact bent geweestmet de voederbak of drinkkom.
  • Hou tijdens het uitlaten van de hond voldoende afstand tot andere honden.
  • Hou de hond uit buurt van uitwerpselen.
  • Ruim de uitwerpselen van uw hond op.
  • Reinig de zoolkussens na de wandeling met zachte zeep.Prof. Etienne THIRY, Faculteit Diergeneeskunde, Universiteit LuikVoor meer informatie en een actuele stand van zaken, surf naar: http://www.afsca.be/consumenten/dagelijksleven/andere/coronavirus/#huisdieren