Huisdier meenemen op reis – opgelet!

Hier moet u op letten als u uw huisdier meeneemt op reis
Vandaag om 15:20 door nadb | Bron: Het Nieuwsblad

Vergeet het dierenpaspoort niet

Als u van plan bent om uw hond of kat mee te nemen naar het buitenland, hou er dan rekening mee dat uw huisdier een Europees dierenpaspoort nodig heeft. Vraag dus tijdig zo’n paspoort aan bij uw dierenarts.

Elk land heeft zijn eigen regelgeving

Als u een reisbestemming heeft gekozen, kunt u beter even de regelgeving van dat land nalezen. Op het Europese dierenpaspoort kunt u bijvoorbeeld al een opsomming vinden van de belangrijkste eisen voor het reizen met uw hond, kat of fret binnen de EU. Lees die invoereisen dus goed na.

Ga op tijd naar de dierenarts voor vaccinaties

Alle huisdieren moeten minstens 21 dagen voor vertrek ingeënt zijn tegen hondsdolheid. Sommige landen eisen zelfs een nog vroegere inenting. Is uw huisdier ingeënt? Dan moet uw dierenarts de datum waarop de vaccinatie werd gegeven aanduiden op het paspoort. Naast een vaccinatie tegen hondsdolheid, is het ook verstandig om uw huisdier te laten vaccineren tegen andere ziekten zoals de ziekte van Lyme, die overgebracht wordt door teken. Vergeet ook niet dat een dier gechipt moet zijn vooraleer het mee mag naar het buitenland.

Sommige landen hanteren een verbod op bepaalde hondenrassen

In sommige landen is het verboden om bepaalde hondenrassen in te voeren. Een pitbull mag bijvoorbeeld in vele landen niet mee op reis. Andere landen stellen dan weer extra eisen voor bepaalde rassen. Informeer u dus eerst over de eisen in uw vakantieland naar keuze.

Reizen met de wagen of het vliegtuig

Gaat u met de wagen op reis, zorg er dan voor dat je huisdier al gewend is aan de auto. Rij op voorhand enkele korte ritjes en zorg onderweg voor een veilige plaats in de auto. Zorg er ook voor dat het niet te warm wordt in de wagen. Het is verstandig om regelmatig te stoppen om uw huisdier uit te laten en te laten drinken. Twee uur rijden en een kwartiertje stoppen is meestal goed.

Gaat u met het vliegtuig op reis? Informeer u dan ruim op voorhand bij de vliegtuigmaatschappij waarmee u reist. Welke zijn de toelatingsvoorwaarden? Welke documenten van mijn huisdier moet ik meenemen? Welke tarieven worden er gehanteerd? Die vragen worden allemaal beantwoord op de website van de vliegtuigmaatschappij. Sommige maatschappijen accepteren echter geen dieren op hun vluchten. Doe dus voldoende research voor het vertrek.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *